Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک وب سایت صهیونیست در گزارشی از شکست و پروژه نئوم عربستان سعودی نوشت.

قدس آنلاین: وب سایت اسرائیلی «تایمز اسرائیل» گزارشی در خصوص پروژه نئوم «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی نوشت و اعلام کرد که سعودی‌ها این پروژه را به عنوان پروژه جدید ارائه می‌دهند، در حالی که سرمایه گذاران و تحلیلگران آن را به عنوان یک سراب می‌بینند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این رسانه صهیونیستی فاش کرد که پروژه نئوم اغراق آمیز است و نمی‌تواند موفق آمیز باشد. این پروژه بیش از سه سال پیش اعلام شده است و ما شاهد تغییراتی در این پروژه نیستیم.

دولت عربستان سعودی باید مبلغ هنگفتی برای پروژه نئوم هزینه کند درحالی‌که این کشور نمی‌تواند با کسری اقتصادی بزرگ که با آن رو به روست این پروژه را تأمین کند. این کشور بسیار ناامیدانه به سوخت‌های فسیلی روی آورده است و برخی از کارشناسان و تحلیلگران تعجب می‌کنند که آیا پروژٰه نئوم با تکنولوژی پیشرفته واقعاً اوج می‌گیرد؟ علاوه بر این، آیا این توانایی سرمایه گذاری بین‌المللی کافی را دارد که بتواند آن را به یک مرکز آرمان شهری تبدیل کند؟

با کیلومترها ساحل دریای سرخ ، نئوم در لبه یکی از مهمترین خطوط حمل و نقل دریایی در جهان قرار خواهد گرفت که احتمالاً به پل شرم الشیخ در مصر متصل است. در شمالی‌ترین نقطه آن، 50 کیلومتر (30 مایل) از بندر عقبه اردن فاصله است.

نئوم یک شهر هوشمند است که مساحت آن به 26 هزار و 500 کیلومتر مربع می‌رسد. همانطور که گفته شد این شهر برای کسانی که وارد آنجا می‌شوند، کاملا مدرن و هوشمند است.

بر اساس مطالب بازاریابی، نئوم برای هدف گیری نخبگان جهانی ، سیستم مالیاتی خاص خود را خواهد داشت و تحت قوانینی مترقی که با استانداردهای بین‌المللی سازگار و منجر به رشد اقتصادی است فعالیت خواهد کرد. به عبارت دیگر، این امر تا حد زیادی مستقل از قوانین خفقان آور وهابی است که بر زندگی در کشور عربستان حاکم است.

قسمت جنوبی صحرا که برای نئوم تنظیم شده است در حال حاضر شامل کاخ‌ها و ویلاهایی برای خانواده سلطنتی و همچنین هتل‌ها، برخی از آپارتمان‌ها و یک فرودگاه است که در سال 2019 در منطقه‌ای به نام خلیج نئوم، مرحله اول پروژه، تکمیل شده است.

محور اصلی توسعه پروژه «لاین» یک دالان شهری حاکم و طولانی است که به طول 170 کیلومتر (105 مایل) از قسمت جنوبی پروژه نئوم امتداد دارد. بر اساس ادعاهای ولیعهد سعودی این پروژه 100 درصد به انرژی‌های تجدید پذیر متکی خواهد بود و در مصرف 95 درصد از محیط طبیعی صرفه جویی خواهد شد و این شهر هیچ جاده و ماشینی ندارد.

فرودگاه‌ها، بندر دریایی، امکانات گردشگری و صنعتی در این پروژه طراح شده است و ولیعهد سعودی امیدوار است که بتواند شرکت‌هایی را در بخش‌های بیوتکنولوژی، تولید پیشرفته و ساخت جذب کند. به گفته محمد بن سلمان، این پروژه «انقلابی تمدنی که مردم را در درجه اول قرار می‌دهد».

بر اساس ادعاهای ولیعهد سعودی مردم در این شهر خانه‌ها، مطب‌ها، کلینیک‌ها، مدارس، پارک‌ها و ...را در بالاترین سطح دارند که در آن قابلیت پیاده روی مورد تأکید قرار می‌گیرد. همچنین طیف وسیعی از فروشگاه‌ها، فضای تجاری و سایر خدمات مورد نیاز برای شلوغ کردن شهر را مشاهده خواهید کرد. مروجین این پروژه ادعا می‌کنند که بیشتر پروازها در آن 20 دقیقه یا کمتر طول خواهد کشید.

قرارداد با شرکت‌های بزرگ قبلاً منعقد شده است. شرکت آمریکایی « بوکتل» در حال ساخت سیستم حمل و نقل زیرزمینی است. یک شرکت مستقر در انگلستان برای ساخت کارخانه آب شیرین کن «گنبد خورشیدی» قرارداد بسته شده است. همچنین یک قرارداد 5 میلیارد دلاری برای تأسیسات عظیم تولید آمونیاک با استفاده از انرژی های تجدید پذیر برای تأمین و صادرات هیدروژن سبز برای صنعت حمل و نقل منعقد شده است.

گفته می شود که این شهر از ربات‌ها برای کارهای تکراری استفاده خواهد کرد. حتی گزارش‌هایی از برنامه‌هایی برای فعالیت هواپیماهای بدون سرنشین به عنوان تاکسی‌های پرنده ، سواحل تاریک، ساقی‌های رباتیک و ماهواره گزارش شده است.

اما به نظر می‌رسد این پروژه روی کاغذ با شکست مواجه شده است و ثابت کرده که این پروژه چیزی جز تبلیغات نیست.

« یوئل گوزانسکی» کارشناس امور عربستان از موسسه مطالعات امنیت ملی در تل آویو اعلام کرد که بسیاری از پروژه‌ها توسط محمد بن سلمان و مسئولان سابق اعلام شده‌اند که هیچ کدام عملی نشدند.

وی در ادامه تاکید کرد که من در عملی شدن پروژه نئوم شک دارم؛ چرا که این پروژه بیش از سه سال پیش اعلام شد درحالی‌که سرمایه‌گذاری خارجی را در این پروژه نمی‌بینم و حتی ما نمی‌دانیم که دولت عربستان چه مقدار از درآمد نفتی را برای این پروژه هزینه می‌کند که امروزه این کشور با کسری بودجه بزرگی رو به رو است.

بر اساس گزارش استاندار اند پورز کسری بودجه در کشوری که درآمدهای نفتی از شرکت دولتی نفت آرامکو حدود 40 درصد تولید ناخالص داخلی این کشور را تأمین می‌کند ، در سال 2020 حدود 79 میلیارد دلار بود.

یک دیپلمات غربی که در عربستان سعودی زندگی می‌کرد گفت عربستان برای اجرای چنین پروژه‌های عظیم فاقد نیروی کار ماهر است.

چندین تحلیلگر و کارشناس نیز اعلام کردند که این کشور همچنین در رقابت با امارات متحده عربی و سایر کشورهای نفتی خلیج فارس پروژه‌های عظیمی را ارائه داده است.

نکته حائز اهمیت این است که وجهه محمد بن سلمان به دلیل مشارکت در قتل « جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقد سعودی در میان بین‌المللی لکه دار شده است؛ چراکه جمال خاشقجی قبل از کشته شدن در روزنامه واشنگتن پست در خصوص پروژه نئوم نوشت: این پروژه می‌تواند باعث ورشکستگی کشور عربستان شود. پرونده خاشقجی کافی بود تا «لرد نورمن فاستر» معمار انگلیسی را وادار به عقب نشینی از هیئت مشاور نئوم کند.

کوزنسکی از انستیتوی مطالعات امنیت ملی در تل آویو گفت: من در مورد هر چیزی که محمد بن سلمان در خصوص این پروژه وعده می‌دهد تردید دارم و بسیار بعید به نظر می‌رسد که در این پروژه موفق شود.

ماه گذشته شبکه خبری الجزیره به تصاویری ماهواره‌ای دست یافته است که نشان می‌دهد پروژه نئوم ولیعهد سعودی طبق برنامه پیش نرفته و هیچ پیشرفت قابل توجهی نداشته است و این موضوع بیانگر این است که پروژه نئوم سرابی بیش نیست.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: رسانه های اسرائیلی نئوم عربستان محمد بن سلمان محمد بن سلمان ولیعهد سعودی پروژه نئوم بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۹۶۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازی اتمی بن‌سلمان/ بازگشت ایران و عربستان به عصر تنش؟

به گزارش خبرآنلاین به نقل از اقتصادنیوز، سال گذشته، کمتر از یک ماه پیش از حمله حماس به اسرائیل، تل‌آویو و ریاض در حال مذاکره برای توافقی جهت عادی سازی روابط بودند. پس از دهه‌ها روابط سرد، بهای ریاض برای صلح طبیعتا بالا بود: علاوه بر تضمین‌های امنیتی ایالات متحده و حداقل امتیازات نمادین اسرائیل در مورد حاکمیت فلسطین، مذاکره‌کنندگان سعودی خواستار دسترسی به فناوری هسته‌ای غیرنظامی بودند. امروز، علیرغم فشار تازه دولت بایدن، چنین توافقی تنها یک احتمال دور باقی مانده است. در شرایط کنونی و علیرغم ادامه جنگ اسرائیل و حماس، حتی اگر مقامات سعودی  برای گفتگو با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل تمایل داشته باشند نیز، مذاکره برای صلح پایدار به احتمال بالا غیر ممکن خواهد بود، بالاخص آن که افکار عمومی جهان عرب، به ویژه سعودی ها از بحران انسانی حاکم بر غزه خشمگین هستند.

اگرچه مذاکرات ممکن است هرگز از سر گرفته نشود اما همین متغیر همچنان منبع مهم و اهرمی بالقوه در روابط ایالات متحده و اسرائیل باقی می‌ماند؛ روابطی که مقامات واشنگتن معتقدند نه تنها می‌تواند به تسهیل آتش‌بس در غزه کمک کند، بلکه می تواند زمینه ساز تشکیل کشور فلسطین شود. در همین راستا نشریه فارن افرز یادداشتی را منتشر کرده، «اقتصادنیوز» این یادداشت را در سه بخش ترجمه کرده که بخش نخست با عنوان «عربستان در آستانه هسته‌ای شدن! / وحشت از عصر تازه رقابت‌های تسلیحاتی در خاورمیانه» منتشر شد و در ادامه بخش دوم آمده است.

خیز ریاض برای پیروی از الگوی ایران

گروهی از ناظران مدعی اند که ایران به واسطه قدرتی که دارد ممکن است حمایت خود را از اعضای محور مقاومت، جریان هایی چون حزب الله لبنان، انصار الله و حماس بیشتر کند، چرا که با توسل به برنامه هسته ای اش می داند که قادر است در برابر واکنش نظامی (ادعایی) اسرائیل یا آمریکا از خود حراست کند. در همین راستا، عربستان سعودی ممکن است بخواهد در حوزه برنامه هسته ای از الگوی ایران پیروی کرده تا بدین طریق موقعیت و اقتدار خود را در منطقه تقویت کند. پیشرفت‌های ایران در حوزه برنامه هسته ای می‌تواند سایر کشورهای منطقه مانند امارات متحده عربی یا ترکیه را به سمت رقابت تسلیحاتی (ادعایی) سوق دهد، گزاره ای که محرک عربستان برای حرکت در همان مسیر خواهد شد. امارات متحده عربی به دلیل عدم افشای اطلاعات در مورد تأسیسات هسته ای غیرنظامی خود مورد انتقاد قرار گرفته و رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه قبلاً پیشنهاد کرده بود که این کشور نباید از دستیابی به سلاح هسته ای منع شود. ریاض که خود را رهبر منطقه می بیند، نمی خواهد هیچ کدام از این دو کشور – به ویژه امارات، رقیب اصلی اش – پادشاهی را تا خط پایان هسته ای شکست دهد.

تسلیح عربستان  به سلاح هسته ای چندین خطر عمده را به دنبال خواهد داشت. نخست، ایران و عربستان سعودی می توانند درگیر پارادوکس ثبات-بی‌ثباتی شوند.

این ایده که سلاح‌های هسته‌ای ممکن است با بازدارندگی از جنگ بزرگ بین کشورهای مجهز به این سلاح، به ثبات در سطح استراتژیک کمک کند، روی دیگری هم دارد؛ بدین معنا که تجهیز به سلاح هسته ای به طور همزمان بی‌اعتمادی و تشدید تنش را در سطوح پایین‌تر افزایش خواهد داد.

دومین گزاره ای که باید لحاظ شود، نقش برجسته‌تر سلاح‌های هسته‌ای (ادعایی)در روابط ایران و عربستان سعودی است که می تواند خطر درک نادرست و در نتیجه تشدید تنش بین دو کشور را به همراه داشته باشد. عربستان سعودی ممکن است تلاش ایران برای دستیابی به توانمندی های هسته ای را، حتی اگر برای مصارف حفاظتی باشد، به عنوان مقدمه چینی تهران برای دستیابی به سلاح هسته ای (ادعایی) تعبیر کند. این تفسیر نادرست می‌تواند عربستان را به سمت سرعت بخشیدن به برنامه هسته‌ای اش سوق دهد، زیرا این بازیگر معتقد است که به یک بازدارنده در برابر ایران مجهز نیاز دارد.

فرصت ها و چالش های واشنگتن

واشنگتن می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در تعیین اینکه آیا عربستان سعودی به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند یا نه، ایفا کند. اما یک سوال اساسی باقی می‌ماند: ایالات متحده تا کجا حاضر است از عربستان سعودی در برابر تهران محافظت کند؟ اینکه چگونه ریاض در نهایت به ایران پاسخ می دهد تا حد زیادی منوط به این است که آیا ایالات متحده به ریاض ضمانت های امنیتی قاطعانه در باب  قرار دادن این بازیگر زیر چتر هسته ای خود و یا حتی تعریف اتحاد امنیتی رسمی مشابه آنچه در اروپا یا شرق آسیا حاکم است را می دهد یا نه. اگرچه مذاکرات در مورد روابط رسمی دفاعی در حال انجام است، اما رویکردهای امنیتی ایالات متحده و عربستان سعودی به دور از قطعیت است، به ویژه در صورت پیروزی دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهوری آمریکا. انفعال رئیس‌جمهور سابق ایالات متحده در برابر حمله به تاسیسات فرآوری نفت عربستان در سال ۲۰۱۹، که طی آن انصار الله از خط قرمز آمریکا عبور کرد، به مقامات سعودی اطمینان داد که دولت دوم ترامپ از ریاض حمایت نخواهد کرد.

فراتر از اتحاد امنیتی در برابر ایران، ایالات متحده می‌تواند ریاض را به امضای «توافقنامه ۱۲۳» برای همکاری هسته‌ای وادارد. این قراردادها که به نام بخشی از قانون انرژی اتمی ایالات متحده نامگذاری شده، امکان دسترسی به فناوری هسته ای غیرنظامی ایالات متحده را در ازای تعهد صریح به خودداری از استفاده تسلیحاتی از آن فراهم می کند. ایالات متحده در باب این توافقات به صورت موردی با ۴۷ کشور از جمله برزیل، ژاپن و ترکیه رایزنی داشته است. این توافق نامه ها معمولاً یک کشور را ملزم می کند که به پادمان های آژانس بین المللی انرژی اتمی پایبند باشد، سطح غنی سازی را محدود و سوخت هسته ای مصرف شده را به ایالات متحده بازگرداند تا از بازفرآوری مواد تسلیحاتی جلوگیری شود. نسخه استاندارد توافقنامه ۱۲۳ شامل ممنوعیت کامل غنی سازی به عنوان یک لایه حفاظتی اضافی است.

با این حال، یکی از موانع چنین توافقی، تمایل اعلام شده ریاض به غنی سازی اورانیوم داخلی برای تولید برق از طریق واکنش های شکافت هسته ای کنترل شده، به جای تکیه بر اورانیوم از پیش غنی شده از منابع خارجی است. اگر ایالات متحده قادر به مذاکره در مورد ممنوعیت کامل غنی‌سازی نباشد و تمایلی به دادن امتیازات دیگر نداشته باشد، ممکن است عربستان سعودی برای دریافت کمک در باب فناوری هسته‌ای به کشورهای دیگر مانند چین متوسل شود؛ گزاره ای که منجر به از بین رفتن شفافیت در مورد فعالیت‌ها و تأسیسات هسته‌ای و نفوذ ایالات متحده می شود. ریاض برای مدتی طولانی روابط دوستانه اش با پکن را حفظ کرده و در سال های اخیر تعامل آنها حتی نزدیک تر شده است. در سال ۲۰۱۹، دو قدرت توافقنامه ۱۰ میلیارد دلاری را با هدف توسعه یک مجتمع پالایشی و پتروشیمی نهایی کردند و در اواخر همان سال، زمین شناسان چینی به عربستان سعودی کمک کردند تا ذخایر اورانیوم در شمال غربی این کشور را شناسایی کند. پکن همچنین با میانجی‌گری میان ایران و عربستان در سال ۲۰۲۳، زمینه را برای احیای روابط دو رقیب منطقه ای هموار کرد.

۳۱۱۳۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904255

دیگر خبرها

  • رژیم صهیونیستی در جنگ‌های ۲۰ سال اخیر شکست خورده است
  • رژیم صهیونیستی در همه جنگ‌های ۲۰ سال اخیر شکست خورده است
  • رژیم صهیونیستی در تمام جنگ‌های ۲۰ سال اخیر شکست خورده است
  • ناصر الخلیفی، مرد پروژه‌های شکست‌خورده!‏
  • چالش عربستان با تداوم پروژه نئوم
  • بازی اتمی بن‌سلمان/ بازگشت ایران و عربستان به عصر تنش؟
  • اتحاد مثلث علیه منافع ایران/ بررسی تأثیرات توافق امنیتی میان آمریکا و عربستان بر روابط سعودی‌ها با ایران
  • مناظره آتشین آمریکایی‌ها و سعودی‌ها درباره ایران در شبکه اسرائیلی!
  • 2 مسابقه مهم برای رویداد پادشاهی رینگ در عربستان تایید شدند/ اخبار WWE
  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان